DATA:venres día 15 de novembro
HORA: 20.15 horas
LUGAR: Colectivo Terra
ENDEREZO: Boa Vista, 8, baixo, Pontedeume
ACTIVIDADE:
Presentación das xornadas.
A partir das20.30 horas: palestra/obradoiro“Conservación e envasado de cogomelos” a cargo de Manolo Costas (Presidente da Asociación micolóxica Viriato)
Ademáis teremos a ocasión de desfrutar da presentación do libroOs cogomelos na cociña e outras cousas.
Ademáis teremos a ocasión de desfrutar da presentación do libroOs cogomelos na cociña e outras cousas.
Máis información:
DATA: sábado 16 de novembro
LUGAR: C.S.O. A Casa da Estación
ENDEREZO: Avenida de Ferrol, 71, Pontedeume
http://csocasadaestacion. blogspot.com.es/
http://csocasadaestacion.
HORA: 8.30 horas
ACTIVIDADE:saída a Serra do Forgoselo a recolectar e clasificar cogomelos. Virán con nós Luis Cuba e Antonio Díaz, grandes micólogos e cociñeiros. Aprenderemos as nocións básicas para a clasificación de cogomelos e algún que outro consello de cociña.
Máis información:
HORA: 15.00 horas
ACTIVIDADE:xantar popular
Menú: empanadas, croquetas,sopa de outono, carpaccio de edulis, arroz cremoso e de sobremesa, membrillo con cantarelo. Na cociña contaremos coa participación deAntonio Díaz, gran cociñeiro e micólogo.
Menú: empanadas, croquetas,sopa de outono, carpaccio de edulis, arroz cremoso e de sobremesa, membrillo con cantarelo. Na cociña contaremos coa participación deAntonio Díaz, gran cociñeiro e micólogo.
Máis información:
HORA: 18.30 horas
ACTIVIDADE:concurso á mellor cesta de cogomelos. Haberá que presentar 10 especies perfectamente catalogadas e facer unha breve exposición.
Xurado composto por Jose María Costa, Antonio Díaz e Luis Cuba. Como premio un lote de libros sobre micoloxía.
HORA:19.00 horas
ACTIVIDADE: palestra“Etnomicoloxía e curiosidades sobre os gasteromycetes” a cargo deJose María Costa Lago (micólogo e membro da Asociación micolóxica - naturalista Pan de raposo)
Máis información:
Introducción:
Grupo tan artificial como polifilético, os gasteromycetes son un grupo de fungos moi coñecidos a nivel popular. A súa variada e vistosa macroscopía, moi alonxada dos típicos agaricais con forma de paraugas e os peculiares cheiros dalgunhas especies chamaron moito a atención tanto do home e da muller do campo como dos primeiros naturalistas. Aínda así son considerados nos círculos micófilos como fungos de “segunda orde”. Algo lamentable, pois para o afeccionado á micoloxía de campo tódolos fungos deben ter a mesma dignidade.
HORA:20.30 horas
ACTIVIDADE:sairemos pola vila a facer unha ruta de petiscos micolóxicos acompañados por uns/unhas gaiteirxs. Polo de agora participan Bar O trasteiro e Bar O varadoiro.
DATA:domingo 17 de novembro
HORA: 9.00 horas
LUGAR: C.S.O. A Casa da Estación
ENDEREZO: Avenida de Ferrol, 71, Pontedeume
ACTIVIDADE:saída as Fragas do Eume xunto a Jose María Costa Lago, experto en ascomicetos (soamente para clasificar e desfrutar da natureza, non para recolectar).Tamén estará Alberto López Teixido, doctorando en bioloxía i estudioso das Fragas do Eume, con el aprenderemos a clasificar todo tipo de árbores e saberemos como funciona un ecosistema como o das Fragas do Eume.
HORA: 15.30 horas
ACTIVIDADE:xantar micolóxico.
LUGAR: Bar O trasteiro
http://www.google.es/url?q=Para inscribirse nas xornadas mandade un mail co voso nome e apelidos a seguinte dirección (csoadaestacion@gmail.com).
Unha aperta e saúde